Titti Bjernér

tittiJag är född och uppvuxen i Tokyo med en svensk pappa och japansk mamma. Mina föräldrar älskade att resa och jag fick resa jorden runt varje sommar under stor del av min uppväxt.

Som ett högkänsligt barn var det en utmaning att vistas bland mycket människor och intryck. Det tog mig lång tid att förstå mina förmågor och jag har länge trott att det varit fel på mig.

Nu har jag förstått att jag föddes med stark kreativ förmåga och skapandets gåva som kräver en känslighet utöver det normala. Denna insikt har hjälpt mig utforma mitt liv så att det passar mina behov.

Jag spenderar varje dag i naturen där jag stillar mitt sinne och tankar kraft. Mitt liv kretsar sig kring mina barn, mina stunder i naturen, reflekterande, intuitivt skapande, mediation och att undervisa yoga.

I naturen, i meditation och i mina drömmar får jag visioner och andra intuitva meddelanden som jag förmedlar vidare med mitt skapande.

Jag har fått höra av mina yogaelever att jag är en konstnär som skapar även när jag undervisar yoga.

För mig finns ingen skiljelinje mellan alla mina uttryckssätt.

Hos mig kan du få hjälp med att komma åt din unika kärna. Antingen genom avslappning eller genom att be mig skapa något som lyser upp och stärker din inneboende kraft.

När jag var 14 år inledde jag min livslånga kärleksrelation med metallens magi. Jag har sedan dess tillverkat smycken och gick på Konstfacks metallformgivningslinje mellan1999-2006. Jag är övertygad om att mitt självklara band till metaller överstiger denna livstid och att mitt väsen har en koppling till metall på ett djupare plan. Att omvandla något så hårt som metall till vad jag vill har för mig varit en ingång till magi och transformation.

Efter en lång resa som bland annat grundare av Ekoguld, utvecklare av kursverksamheter inom silversmide, Sveriges första Fairtrade certifierde guldsmed och ägare av butiken Tiny Masters har jag landat i min lilla ateljé i Årsta där jag tillverkar smycken på beställning.

Man skulle kunna kalla mig för en Intuitiv smyckemakare. 

Klicka på länken nedan för mer info:

Intuitive Jewelry Maker

Referenser:

“Seriously- Tittis jewelry are so gorgeous! I got her protecting mirror necklace that was inspired by my interview with Echo Bodine.”

-Jennifer Weigel

“Jag känner mig på något sätt “representerad”, som att Tittis smycken är en del av vad jag vill förmedla om mig själv. Hon tillverkar så vackra smycken så jag börjar grina.”

-Veronika Näslund

“Att få följa med Titti i hennes yogapass är som att själv bli del av hennes konstnärskapande – vackert och helande!”

-Maud Samuelsson

“Jag älskar Tittis smycken. De är personliga och originella. Titti har en otrolig förmåga att se och göra det lilla extra som gör smycken så unika.”

-Anne

“Titti har skapat en ring som är den enda ring som jag egentligen verkligen älskat. Hon skapar fantastiska smycken!”

-Sara Broos

“Titti har skapat en skyddande amulett som jag bär med värdighet. Jag känner mig väldigt fin när jag bär den och upplever att den stärker mig. Hon tillverkar magiska verk!”

-Lisa

“Har burit ett av Tittis fantastiska smycken så gott som varje dag senaste halvåret. Det har blivit min följeslagare som påminner mig om kvinnlig styrka, intuition och visdom.”

-Johanna Höök

“Jag får alltid komplimanger när jag använder Tittis smycken och har under åren köpt flera av hennes verk. Jag älskar alla smycken som Titti skapar som är både miljövänliga och etiskt tillverkade.”

-Karin Buchannan

Exempel på olika beställningsuppdrag: