Utställningar

Erik Axl Sund Gallery 24 nov – 22 dec 2017

inbjudan Erik Axl Sund

Sara & Titti

Konsthantverkarna grupputställning “Dela” Maj 2016

Fardig krona liten

13173915_1208231649187479_2226601000744083583_n

Liljevalchs Vårsalong 2016

IMG_4573.JPG

Street Diamonds / Upplandsmuséet 2015-16 / Eskilstuna Konstmuséeum 2009

Ett pågående projekt som började 2007.
Jag tillverkar ringar av glaskross som hittats på marken som uppkommit tex efter en vandalisering. Ringarna graveras med plats och datum för fyndet. Alla ringar formas efter den unika formen på glasbiten vilket resulterar i olika uttryck för varje enskild ring.
Ringarna blir ett historiskt överblick över olika händelser runtom i världen.
Projektet ställdes ut för första gången som separatutställning på Eskilstuna Konstmuseum 2009 och medverkar även i en större utställning på Upplandsmuseet 2015- Maj 1016.

 

Same same but better? / Röhsska Museet 2008

Ett undersökande projekt som söker gränsen mellan inspiration och kopiering.

De flesta kommersiella större modeföretagen utgår ifrån redan befintlig design som utgångspunkt för sina produkter.  Trots uppenbara kopieringar på de flesta produkter påstår de sig enbart inspireras av andra produkter. Min fråga är vart gränsen mellan inspiration och kopiering är. Vad händer när enskilda formgivare utgår ifrån de större modekedjornas produkter till egna unika, handgjorda och exklusiva exemplar?

Jag bjöd in 11 formgivare att ta del av detta projekt där alla fick som uppgift att utgå ifrån redan befintliga produkter på marknaden och omvandla dessa till någon eget i ett unikt exemplar.

Projektet ställdes ut på Röhsska Museet under 2008.

 

Själens noppor

Magisterprojekt “Själen Noppor”.
Under ett års tid bad jag mina bekanta donera en noppa från sin tröja som jag ramade in i en liten glasbubbla. Glasbubblan kunde bäras som brosch som mina bekanta fick tillbaka. Som betalning fick de berätta en oönskad egenskap hos sig själva.
Denna undersökning gjordes både i Japan och Sverige för att undersöka kulturella skillnader i våra begrepp om skam.
Vad jag kom fram till är att när vi delar med oss av egenskaper som vi skäms över inger detta en känsla av samhörighet medan de vi är stolta över snarare för oss längre bort från varandra.
Under själva slutuställningen på Konstfack hade jag en plats där jag bjöd in besökarna att göra detsamma. Denna gång fick personen skriva ner sin oönskade egenskap, något de skäms över, i en bok jag kallar “bekännesleboken”.
Jag tillverkade 100 av dessa broscher som delades ut till besökarna under utställningen.
Lints of the soul.
Utställt som performance på Konstfacks slututställning 2006, Eskilstuna Konstmuseum 2009 samt på Strängnäs Kulturhus 2010.
Smycke-Corpus

Gamla silverpokaler som smyckats till smycken.

Utställt på Konsthantverkarna 2011.

Japa Mala

FLYER JAPA MALA

The one and only

Grupputställning på Paltina 2007 “Thing we do for Love”

Här valde jag att karva ut initialer inramade i ett hjärta på ett träd. Initialerna tillhörde personer som jag har haft någon sorts romantisk relation till. Det jag tycker är intressant är att känslan av förälskelse är detsamma oavsett person och oberoende av min egen ålder.