Förlossningsförberedelse med yoga och massage

shutterstock_258771455

En tretimmarsworkshop där deltagarna kommer att få öva sig i olika andnings- och avslappningstekniker vid förlossningens olika skeden samt prova på massage som kan tillämpas både under graviditeten och under förlossningen.

 

Andning och yoga

Under den första delen av denna workshop kommer vi att gå igenom förlossningens olika skeden samt vilka typer av andningstekninker man kan tillämpa under förlossningen. Vi kommer att gå igenom allt både teoretiskt och praktiskt genom att alla deltar i avslappning- och andningsövningarna.

Vi ger tips på olika sätt där förlossningspartnern kan vara aktivt deltagande under förlossningen och hur ni kan öva tillsammans innan själva förlossningen startar.

 

Gravidmassage

Vi går igenom några enkla massagetekniker som partnern kan utföra på den gravida kvinnan där ni får prova-på parvis under workshoppen. Därmed rekommenderas det att man kommer med den person som kommer att närvara under förlossningen (detta är dock inget krav).

Utöver detta kommer vi att

  • prata lite om vad som händer i kroppen vid en massage och vad som är bra att tänka på och vad som är bra att undvika.
  • ta upp vanliga frågor och vi kommer att lägga tid för frågestunder.
  • bjuda på en lättare fika under kursen.

 

Detta är ett fint tillfälle för alla som väntar på sitt barn oavsett om det är första eller femte barnet! Genom att arbeta med andning och avslappning på förhand kultiverar man sin  kroppskännedom. Det blir lättare att ha tillit till sin kropp och tillåta förlossningen att ha sin gång. Det är ett tillfälle i att öva sig på att vara medvetet närvarande under livets mäktigaste händelser.

 

Om Titti Bjernér

Titti har 25 års erfarenhet av yoga och meditation. Hon undervisar i gravid-, mamma/baby-, hatha-, yin- och ashtangayoga.

Titti har fyra barn i åldrarna 1-19 år och har stor kunskap i både förlossningsförberedelsen och förlossningsarbetet och har själv använt sig av de tekniker som hon lär ut.

 

Om Josefin Strömblad

Josefin har 21 års erfarenhet av yoga. Hon har flera yogaläraritbildningar i bagaget och håller yogapass i gravid, mamma/baby, barn, tonårs, senior, hatha, ashtanga, vinyassa, yin och restorativeyoga. Josefin utbildar även blivande lärare i gravid – mamma/babyyoga samt barnyoga. Hon är dipl.gravidmassör, dipl.ayurvedisk yogamassör, cert energimagnetmassör och utbildad indisk ansikts/huvudmassör.

Josefin har en bakgrund som professionell cirkusartist/cirkuspedagog och skådespelare med 6-års utbildning i cirkus,dans och fysisk teater från Stockholm,Paris och London.

Hon har även två barn.

Länk till anmälan och mer info om aktuell workshop.